In urma articolelor de pe acest blog, incepand din 2009 sunt suspendat de catre Federatia Romana de Schi si Biatlon, iar secretarul general Puiu Gaspar a intervenit la Eurosport Romania pentru a-mi suprima vocea.

Va multumesc pentru comentarii si pentru ca mi-ati fost alaturi.
Din sezonul 2009 / 2010 ma puteti gasi aici:

www.radusavin.ro

joi, 26 februarie 2009

Edith, Nationalele si Cupa Mondiala

Astazi (miercuri, 25.02) am participat la Campionatele Nationale, proba de slalom. Au fost cateva probleme (contestari si aplicari inconsecvente de regulament) dar despre asta intr-un alt post.
Ce vreau sa va povestesc este altceva. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut-o pe Edith printre concurenti. M-am bucurat sa o vad, insa, in acelasi timp m-am intristat realizand ca tocmai pierdea antrenamentul oficial de la Bansko. Cu alte cuvinte ea nu va merge la Bansko, unde sunt programate 2 coborari si un SG. Era practic ultima ei sansa in Cupa Mondiala in acest sezon. Si una dintre putinele curse cu 3 probe de viteza una dupa alta.
Motivul? Ea s-a mutat de curand la Dinamo Bv, iar pentru club nu este important locul 18 la Mondiale, ci sa castige la Nationale. Asa ca Edith, cea mai buna coboratoare din Ro, in loc sa se lupte cu cele mai bune fete din Cupa Mondiala, a venit acasa sa concureze la Nationale. Astazi a terminat pe 2 la slalom (a castigat Sandra Narea care a mers super). Marti a fost in Poiana unde a castigat locul 1 la Campionatele Universitare.
Nu vreau sa spun ca nu e important sa participi la Nationale sau la Universitare, dar cred ca cu totii ne dorim sa o vedem pe Edith mergand cat mai des si cat mai bine in Cupa Mondiala. Insa obiectivul acesta este in contradictie cu al celor de la Dinamo. Cat despre Edith...ea nu vorbeste mult insa nu era fericita cu aceasta solutie.
Austriecii, elvetienii, francezii, toti isi tin Campionatele Nationale dupa 15 martie, ca sa nu aiba astfel de contradictii.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mare, mare pacat. :(

Lindsey nu concureaza pentru alta echipa, ci pentru ca au iesit campioni anul trecut, Lindsey si Bode au primit permisiunea (sau sa fi fost cadou?) sa aiba propriile lor costume. Daca te uiti cu atentie, vei vedea asemanari cu costumul restului americanilor. ;)

Tabere cu Suflet spunea...

@pinguilde: Am verificat. Stiam ca Bode Miller concureaza pentru propria sa echipa, Team America, din Oct 2007 (mai multe detalii intr-un post ulterior pt ca merita). Am vrut insa sa verific daca nu s-a schimbat ceva intre timp. El are proprii sai sponsori - 5 la numar la inceputul sezonului - care varsa cate 5000 USD fiecare la fiecare victorie.

Anonim spunea...

@Radu Savin ai uitat să-i pui pe Cuche,Didi Defago si Bode Miller în sondajul tău.

Anonim spunea...

Da, Bode are propria lui echipa, sezonul trecut a mers struna asa independent. Dar cu costumele e o chichita acolo, pe care n-o cunosc. Stiu doar ca sigur anul trecut a concurat in costumul american oficial si ca diferentele de anul asta sunt ceva special pentru merite deosebite aduse schiului american. O chestie din asta. :)

Iar Lindsey e fata cuminte deocamdata, nu are ganduri de razvratire, asa ca sta in echipa USA.

Da, chiar. Asa, din perspectiva de acum, Cuche are cele mai mari sanse. Sunt totusi 3 etape rapide in plus. Coboratorii pot recupera pana duminica la amiaza. ;)

Tabere cu Suflet spunea...

@Team America: Realizez si eu ca sondajul este incomplet. Nu mai poate fi editat, asa ca nu ne ramane decat sa ii votam pe toti la "altul".