In urma articolelor de pe acest blog, incepand din 2009 sunt suspendat de catre Federatia Romana de Schi si Biatlon, iar secretarul general Puiu Gaspar a intervenit la Eurosport Romania pentru a-mi suprima vocea.

Va multumesc pentru comentarii si pentru ca mi-ati fost alaturi.
Din sezonul 2009 / 2010 ma puteti gasi aici:

www.radusavin.ro

duminică, 14 iunie 2009

Daniel Albrecht se intoarce

Kitzbuhel, ianuarie 2009. La antrenamentele de la cea mai tare cursa de coboarare a lumii, Dani Albrecht, unul dintre liderii Cupei Mondiale, cade la 140 km/h. In tribune se face liniste absoluta. Dani ramane intins pe partie intr-o pozitie nenaturala. Apoi pe partie apar medicii...
Restul il stiti. Dani a zacut in coma vreo 3 saptamani, la capatul carora arata ca o leguma.
La fel ca pe multi altii, acest accident m-a impresionat. Am fost intrebat de multa lume despre starea lui de sanatate.
Ei, iata ca vestile sunt bune dinspre Elvetia.
Dupa 18 saptamani de spital, Dani a avut o scurta perioada de recuperare in Mallorca. Saptamana trecuta s-a urcat deja pe schiuri. Intr-un training camp pe ghetarul de la Kaunertal, alaturi de Sandro Viletta, Marc Gini si talentatul Beat Feuz, a reusit niste timpi uimitori prin progresul de la o zi la alta. Noii antrenori ai elvetienilor, Sepp Brunner si Jörg Rothen, au fost incantati: "Dani merge mai repede de la o mansa la alta."
“Pentru mine este un miracol." a recunoscut si Dani. Pana acum am progresat de la o zi la alta. Dar sunt suficient de realist pentru a-mi da seama ca in scurt timp lucrurile se vor schimba, poate chiar voi regresa."
Cu toate acestea planul este ca Dani sa revina in 2 ani. Nimeni nu stie daca va reveni la JO de la Vancouver. Ba chiar Hans Spring, doctorul lotului Elvetiei, nu este sigur daca Dani va mai concura vreodata: "Avem un plan special pentru revenirea lui Dani. Deocamdata monitorizam cu atentie recuperarea sa. Daca va reveni sau nu in Cupa Mondiala nu putem spune pentru moment."
Saptamana aceasta Dani se va antrena cu Tom Jäger in statiunea Parpan.
Hai Dani!

2 comentarii:

whistler spunea...

O veste foarte buna, ma bucur ca si-a revenit si ca are curajul sa mearga mai departe dupa acel "ingrozitor" accident.

Anonim spunea...

invatat o multime