In urma articolelor de pe acest blog, incepand din 2009 sunt suspendat de catre Federatia Romana de Schi si Biatlon, iar secretarul general Puiu Gaspar a intervenit la Eurosport Romania pentru a-mi suprima vocea.

Va multumesc pentru comentarii si pentru ca mi-ati fost alaturi.
Din sezonul 2009 / 2010 ma puteti gasi aici:

www.radusavin.ro

duminică, 8 martie 2009

Marii campioni nu sunt cei care castiga medalii si trofee...

Iata-ne ajunsi la final de sezon in Cupa Mondiala. Suntem inaintea ultimului act - finala de la Are - iar apele nu sunt cu totul limpezi. Daca la fete am asistat la o dubla dominare a celor doua prietene de pe continente diferite -Lindsey Vonn si Maria Riesch - Lindsey a castigat deja micul Glob de Cristal la coborare iar Maria la slalom, la baieti lucrurile stau cu totul altfel.
Ivica Kostelic si Benjamin Raich impart sefia in clasamentul masculin cu doar 837 puncte - aproape jumatate din cat a adunat Lindsey Vonn, ceea ce indica lipsa unui lider autoritar la baieti. Anularea SGului de la Kvitfill reprezinta o sansa serioasa pentru Raich, care are acum avantaj fata de Kostelic prin prisma rezultatelor mai valoroase la probele de viteza. Svindal, Grange sau Cuche sunt alti 3 schiori aflati in lupta directa, insa nici unul nu prea merge la toate probele.
Poate doar Svindal... Norvegianul este singurul care nu s-a lansat in declaratii si macar din acest motiv m-as bucura sa castige.
Marii campioni nu sunt cei care castiga medalii si trofee, sunt cei care stiu sa accepte infrangerea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sincer, eu m-as bucura pentru oricare dintre cei 4: Kostelic, Raich, Cuche si Svindal ar castiga. Merita toti. Grange nu inca pentru ca totusi nu merge in probele de viteza. Deloc. Cuche pentru ca e frumos sa castigi pe final de cariera si pentru ca a mers bine de tot in 3 din cele 4 discipline din Aare. Svindal pentru ca e un baiat deosebit si pentru ca ar fi grozav sa-i reuseasca asta dupa accidentarea de sezonul trecut. Raich pentru ca a pierdut un glob pentru 2 puncte si merita sa-l si ia cu asa o diferenta. Iar Kostelic pentru ca a crescut din tehnicianul ce a fost pe vremuri si pentru ca ne invata pe toti despre cum e cu stransul din dinti. Nu-i este chiar usor cu problemele lui la spate. Cred ca orice s-ar intampla ma voi bucura la sfarsitul saptamanii, nu? :)

Apropo, mi-am schimbat locul cu schiul si te-am pus in blogroll. Sper ca nu te deranjeaza.

Tabere cu Suflet spunea...

Felicitari pt blog. Si mult succes.
Sigur ca nu ma deranjeaza. Dimpotriva, este o onoare.